140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

760 фазана за разселване доотглеждат в ЛРС–Шумен

разселване шумен

Ловно рибарското сдружение ” Сокол” в Шумен закупи 760 малки фазанчета на 45-дневна възраст, от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в Русе. В момента те са на адаптират във волиера в село Ивански, където ще бъдат доотгледани в продължение на един месец. От тях 360 броя са получени по Националната програма за разсеване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.

380 фазана ще разсели ЛРС-Перник

„Птиците са много жизнени и се надяваме да няма загуби. Ние използваме много добре създадения в нашето сдружение фонд “Задивечаване”, в който всеки ловец внасят доброволно допълнително по 4 лева. Те ще бъдат разселени в ловните райони на всичките 22 дружинки, а на  20 юли ще получим 800 яребици от производственото стопанство ” Сините камъни” на фирма “Сокол-БЛРС” в Сливен, коитое също ще бъдат на 45-дневна възраст и ще се доотгледат във фазанарията” – казва ловният специалист наЛРС-Шумен Стоян Иванов.

По решение на УС на ЛРС ” Балкан 2001″ в град Каспичан бяха закупени близо 300 малки фазанчета, които са също на 45-дневна възраст.

“Вече втора година ги доотглеждаме във фазанарията на шуменското сдружение в село Ивански – сподели Валерий Николов, ловният специалист на ЛРС-Каспичан. – Съвместната ни дейност със съседното сдружение е много положителна и вероятно и за по-нататък ще продължим по този начин, за което сме много благодарни на колегите.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ