НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловна хижа строят ловците от дружината в с. Добровница

хижа добровница

Когато не подхранват дивеча, не правят хранилки, не разселват в природата зайци, яребици, фазани и др. ловците, както е казал народът: „Не стоят празни“, а градят ловни хижи, заслони и други постройки, спасили през последните години няколко човека от измръзване, след като са се загубили в гората.

хижа добровница

Това правят през настоящото лято и представителите на ЛРД в с. Добровница към ЛРС „Сокол 1893“ – Пазарджик. Те започнаха строителството на своя ловна хижа в м. „Айдарица“, която ще бъде със застроена площ 40 кв. м и още толкова квадрата навес към нея. До издигането на стените само материалите струват на ловците 5 000 лв. като средствата са от пазарджишкото сдружение и волни финансови пожертвования на членовете на дружината.

хижа добровница

Обектът се изгражда изцяло с доброволен труд, като най-активни в тази дейност са председателят на дружината Цветан Цветанов, Димитър Пецанов, Иван Стойчев, Иван Шопов, Христо Стефчев /Джунджо/, братята Славен и Стефан Кръстеви, Лъчезар Спасов и др., както и честият гост на ловните излети Димитър Методиев, който е член на ЛРС „Глиган“ – Панагюрище.

хижа добровница

„Още през този ловен сезон ще ползваме хижата за почивка и сбирки на дружината, като това не са празни приказки, защото 20 човека само за един ден /бел. авт. – на 23 май т.г./ изградихме стените на сградата” – с нескрита гордост заяви председателят на ЛРД-Добровница организация Цветан Цветанов.

  И той наистина е прав, защото много от хората, заели се с това благородно дело, с нескрит ентусиазъм  говорят за работата по строителния обект.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ