НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Попово – Дружествено състезание на яз. „Каваците“ за началото на сезона

яз. "Каваците" състезание

Традицията да се открива риболовния сезон с дружествено състезание на поповския яз. „Каваците“ е възстановена. Про­пускът през миналата година е обясним – заради ограниченията, наложени от връхлетялата ни пандемия от Covid-19 и забраната за всякакви обществени прояви.

Отпада и последната пролетна забрана в риболова

Състезателното трасе беше на обичайното място – по поле­гатия бряг непосредствено до стената на язовира. Участниците показаха висок спортен дух и майсторство в оказалия се доста труден риболов на плувка. Ловяха се основно дребни риби – ба­бушки, уклеи, попчета. Уловът на участниците варираше от ки­лограм до два. В най-многобройната група на мъжете победител е Юлиян Йорданов – Морския, а негови подгласници станаха Недялко Михайлов и Бончо Маринов. Шампион при юношите е Георги Вълкарев, на второ място се нареди Симеон Христов, а трети е Йордан Гришев.

яз. "Каваците" състезание

Наградите – грамоти и ваучери за покупки в риболовния ма­газин на сдружението – връчи Русин Русинов, председател на ЛРС-Попово. На церемонията по награждаването на яз. „Каваците“ той пожела успешен риболовен сезон на всички.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ