140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Традиционно състезание в дисциплината „Скийт” на ЛРС-Благоевград

състезание лрс-благоевград

Стрелковите турнири в състезателна обстановка са не само повод за допълнителна емоция в паузата между два сезона, но и пълноценна възможност за поддържане на огневата форма на ловците. Освен традиционните турнири в немалко дружества в страната това мероприятие  трайно се налага в годишните планове и е белег на съвременна ловна култура. А се приема и с особено удоволствие и нагласа от членовете в ловните дружинки, където на авторитета на утвърдените стрелци се гледа с уважение и респект. Макар че има и едно неписано правило – най-добрите стрелци на ловните стрелбища невинаги се представят добре в реалните  условия на ловните гонки.

състезание лрс-благоевград

ЛРС-Благоевград има отколешни традиции в организацията на тези прояви и в недалечното минало представителният отбор е печелил престижни награди в национални турнири в различни стрелкови дисциплини. Дружественото състезание в м.”Тепавиците” над Благоевград в дисциплината “Скийт”  за пореден път раздвижи емоциите от майсторската стрелба на някои от състезателите, а “сватбарските” гърмежи, които също не бяха малко, се изпращаха с окуражителни възгласи и шегаджийски колегиални пъдхвърляния.

състезание лрс-благоевград

Най- добре представилите се получиха парични награди, купи и грамоти от председателя на ЛРС-Благоевград Иван Василев. В отборната класация първо място заеха състезателите от дружинката на с. Дъбрава, на второ – ловците от с. Падеш, а третата позиция беше за представителите на дружинката в с. Лешко.

състезание лрс-благоевград
състезание лрс-благоевград
състезание лрс-благоевград

В индивидуалната надпревара с парични награди и грамоти класацията отреди първо място за Димо Стоилков, на второ – Валентин Томов и трети е Петър Ильовски. Представителите на дружествения отбор също определиха най-добрите в тази проява – първи – Веселин Стаменов, втори – Борислав Атанасов и трети – Петко Ангелов.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ