НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Гатер за гончета ще правят ЛРС-Велико Търново и Национален клуб българско гонче

гатер национален клуб българско гонче

Сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново и Национален клуб българско гонче се договориха да направят гатер за кучета, които да се обучават за лов на дива свиня и хищници. Подходящо място за него е намерено в едно от ловищата на ловно-рибарската дружина в гр. Дебелец, в местността „Тъмни лъг“. Тук, на площ от 17 дка, ще се тренират български гончета за придо­биване на ловни навици и усъвършенстване на гене­тичните им заложби. И не само това – ще има необхо­димите условия за организиране на клубни турнири, зонални и национални състезания. Гатерът ще може да се използва и от членове на великотърновското сдружение, които имат такава порода ловни кучета.

ЛРС-Хасково – Грамоти за отличилите се в ловностопанските мероприятия

На поредното заседание на УС на ЛРС неговите членове единодушно решиха да се предприемат необходимите мерки за изграждането на този гатер. Предстои оформянето на всички нужни документи, за да може той да съществува законно. Както инфор­мира председателят на сдружението Димитър Йор­данов, Национален клуб българско гонче е поел ангажимент да направи оградата.

Великотърновската ловна организация вече има един собствен гатер за кучета. Той се намира в землището на с. Дичин. Там има възможност да се обучават и други породи четириноги помощници на ловците, не само гончета, също и да се състезават. Преди доста години в землището на с. Балван та­мошната ловно-рибарска дружина си беше направи­ла собствен гатер. Ловците заградиха част от широ­колистната гора до селската мелница и пуснаха там диви свине, за да се обучават ловните кучета. След 10 ноември 1989 г. злосторници разградиха мястото, откраднаха телената мрежа и дивите животни избя­гаха. Така идеята за обучение на ловни кучета там отиде в миналото.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ