140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Монтана – Започна детската риболовна фиеста „Синьо лято”

монтана синьо лято

Третото издание на риболовната фиеста „Синьо лято” за деца от 1 до 7 клас започна на язовир „Долна вода” край Монтана.  Денят започна с риболов. Още рано сутринта, по хлад, председателят на риболовния клуб в „Ловно-рибарско дружество Огоста” – Монтана Владимир Цветков показа на децата как правилно да настроят своите въдици, как да замятат, без да се наранят, как да поставят стръв и как да изваждат уловената рибка.  

монтана синьо лято

По-късно, когато жегата край водоема стана нетърпима, децата изслушаха с интерес опознавателна лекция за различни видове животни. От биолога Герасим Герасимов и водещия на предаването „И ловец съм, и рибар съм” по БНР Росен Мирчев те научиха любопитни подробности за риби, птици и други животни, които се срещат в нашата природа.

монтана синьо лято

Целта на кампанията “Синьо лято” е през лятната ваканция децата от различни възрасти да получат ценни съвети и знания как да общуват помежду си на открито, така че да се справят по-лесно в реална среда и в различни житейски ситуации. Програмата на кампанията включва: Превенция в сферата на зависимостите; Практически занимания и запознаване с природните белези за оцеляване; Запознаване с азбуката на риболова; Практически занимания със собствени въдици; Състезания и лагерен огън; Безплатен риболовен билет; За всички участници са осигурени тениски и шапки с логото на кампанията. Предвидени са много приятни изненади и награди.

монтана синьо лято

Кампанията под надслов „Синьо лято“ се организирана от „Ловно-рибарско дружество Огоста”– Монтана  и общинския съвет по наркотични вещества и превантивен информационния център и е под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков.

монтана синьо лято

През февруари т.г. , председателят на Управителния съвет на Националния ловно-рибарски съюз инж. Васил Василев, председателят на Ловно-рибарско дружество „Огоста” и президент на Ротари клуб –Монтана Борис Цветков, председателят на рибарския клуб в града Владимир Цветков и кметът на Монтана Златко Живков обявиха инициатива  за изграждане на детски лагер „Синьо лято”. Изграждането му предстои край язовир „Долна вода”, близо до монтанското село Студено буче.

монтана синьо лято

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ