НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

1400 фазана попълниха дивечовите запаси на ЛРС–Белоградчик

1400 фазана белоградчик

След като бяха адаптирани към дивата природа, нови 1400 фазана обогатиха дивечовите запаси в равнинната и полупланинската части на Белоградчишко. 90-дневни птици бяха разселени в 10 от 12-те дружинки на ловно-рибарското сдружение. Най-много, 350, разселиха ловците от дружинката в село Бело поле.

На Североизток – Масово разселване на фазани

Колегите им от дружинките в Стакевци и Крачимир не са разселвали фазани, защото районът е високопланински и птиците трудно биха се адаптирали. Има и голяма опасност да станат жертва на хищници.

„Разселване на пернат дивеч, в случая 1400 фазана – това е начинът, няма друга алтернатива- категоричен е Боян Минков, председател на ЛРС-Белоградчик. – Макар много трудно да се заменя едрият лов с лов на пернати, за следващите 4-5 годинитова е реалността. При нас дивата свиня изчезна. Много от ловците са на мнение да спрем да ловуваме, докато не се възстанови популацията след пораженията, които АЧС безпощадно нанесе в нашия ловностопански район”.

Съгласно разпоредбите на чл. 50 от Закона за лова и опазване на дивеча стопанисващият дивеча може сам да определя правилата за ловуване на вида. Ясна рамка относно ползването на дивеча във всеки ловностопански район може да се определи с решение на УС или общо събрание на всяко сдружение.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ