140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

1400 фазана разселиха 41 дружини в ЛРС-Попово

разселване попово

Тазгодишната лятна кампания по разселване на фазани в ЛРС-Попово премина на два транша. Общо 1400 отрасли до 90-дневна възраст птици бяха извозени със собствен специализиран транспорт от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в Русе. В двата дни на разселването се транспортираха по 700 фазанчета, а разпределянето по дружини стана по предварително начертан план и съобразено с пътната инфраструктура.

Целта беше птиците възможно най-бързо да бъдат освободени, за да не се стресират от дълъг престой в клетките при топлото, даже горещо време.

На Североизток – Масово разселване на фазани

Разпределянето стана на пропорционален принцип, според членския състав, но всичките 41 дружини от състава на поповското сдружение получиха своя дял и своевременно разселиха птиците в най-подходящи местообитания, където ще се адаптират най-лесно. Най-много фазанчета отидоха при ЛРД-Опака – 72 броя, други 70 бяха разселени в землището на с. Садина, по около 50 броя получиха ловците от селата Светлен, Голямо Ново, Долец, Водица.

Акцията се проведе под ръководството на специалиста по лова в ЛРС-Попово Петър Петров, а основната тежест по извозването и разпределянето поеха ловните надзиратели Стефан Боянов и Георги Николаев.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ