140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

20 години от своето създаване отбеляза ЛРС “Глухар“-Славейно

събор славейно

На 28 август се състоя ловният събор на ЛРС “Глухар“-Славейно в хижата под родопския връх Свобода. Празникът на ловците се провежда за трета поредна година, като този път съборът бе посветен на 20-годишнината на сдружението.

Официален гост на събитието бе председателят на Контролния съвет на НЛРС-СЛРБ Стойчо Гергьовски, който поднесе поздравителния адрес името на председателя на УС на НРЛС-СЛРБ Васил Василев, както и Васил Дончев, председател на ЛРС-Кърджали и член на УС на Националната организация.

събор славейно

Председателят на ЛРС-Славейно Христо Ратайски пожела на ловците успешен ловен сезон въпреки предизвикателствата от пандемията и разпространението на Африканската чума по свинете.

Тъй като ловният събор на ЛРС “Глухар“-Славейно се организира на ротационен принцип от дружините в неговия състав, честа да бъдат домакини на  юбилейното честване имаха ловците от ЛРД-Търън, чиито председател Тинчо Севдалинов осигури и музикалната част от събитието чрез своя оркестър „Пим“.

събор славейно

Десетките ловци и техните гости от ЛРД-Баните, ЛРД-Давидково, ЛРД-Загражден, ЛРД-Петков, ЛРД-Славейно, ЛРД-Стража и ЛРД-Търън създадоха прекрасна празнична атмосфера. В сдружението членуват 620 ловци, които ловуват основно на дива свиня, но също така на благороден елен, сърна и див заек.

Преди празника се проведе управителен съвет на сдружението, на който бяха обсъдени приоритетите преди откриването на ловния сезон за групов лов на дива свиня.  Разбира се, председателят на ЛРС-Славейно Христо Ратайски обърна внимание на мерките, които ловно-рибарките сдружения са длъжни да прилагат срещу АЧС, която все още не е стигнала до районите на техните дружини. Противопожарната безопасност е друг важен аспект от ловните излети, но не по-малко внимание трябва да се обърне на безопасността по време на лов, още повече, че в състава на дружните има и много нови ловци.

събор славейно

Стойчо Гергьовски коментира станалото популярно в публичното пространство предложение за само един ловен излет седмично за групов лов на дива свиня, като информира управителния съвет на сдружението, че такова решение на МЗГХ няма.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ