140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

500 ловци и риболовци на събор преди откриването на сезона в ЛРС-Стара Загора

събор стара загора

На 30 юли 500 ловци и риболовци от 38-те ловни дружинки на Старозагорското сдружение се събраха на стрелбищния комплекс   “Бранителите на Стара Загора”, за да празнуват предстоящото откриване на новия ловен сезон, който се очаква с нетърпение, с надежди за добра слука, отново да пукне пушката, кучето да тича по поля и из гори, да застане на стойка и да ти напълни сърцето. 

Председателя на ЛРС-Стара Загора Стефан Димитров приветства ловците с добре дошли, отбеляза, че празникът е  свързан и със 125-ата годишнина от създаването на сдружението, като с няколко думи разказа за началото и първите стъпки в сдружаването на ловците от региона. Пожела здраве и слука на всички през новия ловен сезон, запозна присъстващите с наскоро успешно проведения турнир за Купа „Стара Загора” на Старозагорското стрелбище, на което второто място в дисциплината “Скийт”бе за състезателите на ЛРС-Стара Загора – Димо Маджаров, Николай Койчев и Ростислав Русев. 

събор стара загора

Сподели и няколко думи за бъдещето на лова на гургулица, за предстоящи решения за лова на дива свиня, за очаквания с нетърпение турнир по правилата на “Св.Хуберт” през месец септември, за организацията на състезанието по ловна стрелба  между дружинките, членове на сдружението.

Ловците се забавляваха под хубавата българска музика и песни на оркестър „Първомай”, споделяйки ловните си истории, закачливи разкази и спомени, надеждите за добро присъствие на дивеч, за който през летния сезон са положили необходимите грижи и подготовка за студените зимни дни.

Ръководството на сдружението осигури на всички присъстващи необходимото за трапезата. Летните горещини не попречиха на никой, за да дойде сред приятели. да се повесели, да поиграе на хорото, да развее гордо дружественото знаме.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ