140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Антоново – Ловният събор събра поколения ловци

събор антоново

В първата съботна  утрин на август тузлушката гора отново се огласи от десетките ловци на 12-те дружинки на ЛРС ” Сокол” от град Антоново.  За пореден път през август се организираше традиционният ловен събор на сдружението, който с всяка година се обогатява с нещо ново и вълнуващо. В основата на организацията е атрактивният председател Румен Рафаилов и цялото ръководство на УС, на председателите на дружинките.  С радост ловците разбраха, че сред тях е и инж. Васил Василев, председател на Националното ловно-рибарско сдружение, като той самият в приветствието си каза:

” За първи път съм на чудесното ви тържество и  съм доволен, че на това хубаво място сме заедно. Желая ви добра слука в новия сезон”. Инж. Василев връчи плакет и поздравителен адрес на председателя на сдружението Румен Рафаилов по повод, че то навършва 45 години.

събор антоново

Плакет и поздравителен адрес бе връчен и от члена на УС на Националната организация Стоян Стоянов, председател на ЛРС-Шумен. Да уважат празнуващите бяха дошли председателите на ловните организации в Търговище – Станислав Папазов, Дряново – Рачо Рачев и Павликени – Валентин Колев, кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов, който бе сред празнуващите от ЛРД – Моравка като техен член, както и директорът на ДГС в Омуртаг Красимир Николов. 

събор антоново

 Преди тържеството по традиция се организират и състезания по ловна стрелба, като в това издание участваха 12 отбора от дружинките. Председателя Румен Рафайлов награди победителят в стрелбата по панички Хюсеин Ахмедов от ЛРД-Добротица, а на движеща се мишена на глиган Билял Билялов от ЛРД-Любичево. При дамите най-точна този път се оказа Несибе Сеидова от ЛРД-Таймище, а втора остана Лора Ангелова от Първа градска дружинка в Антоново. Отборно първи са представителите на ЛРД – Длъжка поляна, следвани от състезателите на ЛРД-Добротица и ЛРД – Антоново 1.

събор антоново

До късните часове  сред вековната гора, където е оформена естествена зала сред  дърветата, имаше много музика, песни и танци, веселиха се ловците от антоновското сдружение и си пожелаваха успешен ловен сезон и да бъдат все така задружни дружинките от Тузлука.

събор антоново

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ