НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Велико Търново – 41 състезатели мериха сили в ловната стрелба

състезатели велико търново

Седмица преди откриването на новия ловен сезон се проведе дружественото състезание по ловна стрелба, в което и тази година имаха възможност да участват представители на всички дружини на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново. На стрелбищния комплекс в м. „Картала” край града дойдоха 41 състезатели, всеки с нагласата да покаже уменията си при боравенето с ловно оръжие. Не липсваше и публика, която ръкопляскаше на всяка уцелена паничка. Най-много на точните попадения се радваха децата на стрелците.
Надпреварата беше оспорвана, а най-добрите състезатели получиха награди, връчени от председателя на сдружението Димитър Йорданов и главния съдия на състезанието Пламен Филев, който е национален състезател по ловна стрелба.

състезатели велико търново


Отборно на първо място се класираха представителите на дружината в Ново село, на второ на ЛРД-Миндя, и на трето – ЛРД-Арбанаси. Те получиха грамоти и специални купи.
В индивидуалната надпревара логично с медали се окичиха състезателите от дружината в Ново село. Най-много бяха точките на Мерт Чолаков, който зае първото място и си тръгна със златно отличие, със сребро – Тихомир Неделчев, с бронз – Бойчо Мошев. Следващите места заеха Петър Досев от ЛРД- Балван, Явор Димитров от ЛРД-Водолей и Ради Хаджирадев, председател на дружината в с. Миндя. 
Тази година женското лоби бе представено на състезание само от една дама – Йордана Папазова от дружината в с. Емен, която с точните си изстрели засрами някои от мъжете. А най-възрастният – 73-годишният Валери Пуанов от дружината „Капиново – Церова кория”, каза, че е запазил състезателния дух от онези години, когато е бил алпинист.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ