140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

На Североизток – Масово разселване на фазани

североизток фазани

В средата на август ловни дружинки от сдружения в Североизточна България се включиха много активно в разселването на фазани, което довежда до значителното обогатяване на дивата природа. Прочистиха се до голяма степен ловните райони от хищници, за да се даде възможност за спокойствие на пернатия дивеч в подходящите  местообитания в Лудогорието и Добруджа.

“Преди време в 17-те дружинки бяхме разселили 90 фазана на 270-дневна възраст, а миналата седмица още 350 броя, които бяха 4-месечни – казва Даниел Великов, ловният специалист на ЛРС-Кубрат. – Всичките получихме от производственото стопанство на фирма “Сокол-БЛРС” в град Русе  и са с много добро качество. В дружинките имаме подходящи местообитания.”

Повече от 800 са тримесечните фазани, които бяха доставени на ЛРС-Разград от производственото стопанство „Сините камъни” в Сливен.

„Птиците са много жизнени и си намериха новите местообитания – сподели председателят на разградското сдружение Пенчо Пенчев. – Вече няколко години разселваме много повече птици в ловните райони на Лудогорието, с което компенсираме липсата на диви свине”.

А председателят на ЛРД-Голям извор Георги Михайлов, която е също от разградското сдружение, каза, че постоянно в техния район се полагат грижи за разселване на пернат дивеч. Сега бяха разселени трийсетина фазана.

Над 1600 са фазаните, които са разселени в Добруджа от ЛРС-Дулово.

“Ние обогатихме природата с 80 птици на 100-дневна възраст на четири места в нашата дружинка – съобщи Ремзи Халид, председател на ЛРД Паисиево, която е най – голямата дружинка в състава на сдружението и всяка година разселва със собствени средства фазани и яребици.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ