140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Повече от 30 участници се надпреварваха за първите места в турнир „Старата пушка“

старата пушка

Състезанието, което се провежда за осми пореден път, даде възможност над 30 ловци от различни краища на страната да докажат своите стрелкови умения и да похвалят отличителните качества на техните пушки от по-стари времена.

старата пушка

Спортната проява бе открита с издигане на ловното знаме на ЛРС-Берковица и знамето на Република България, а след това встъпителна реч произнесе Стоян Ангелов – специалист по лова на ЛРС-Берковица, организатор и съдия на съревнованието. Той приветства всички дошли с думите, че „турнирът „Старата пушка“ е ревю-спектакъл на световни образци ловни оръжия.“ Ангелов подчерта също, че състезанието е с много широк обществен отзвук в Берковица и не от вчера е в спортния календар на общината. Символичен изстрел, дал началото на събитието, проехтя от една „Пиетро Берета“, произведена през 1960 г. Оръжието е собственост на един от най-достолепните участници в „Старата пушка“ – Боян Боянов от дружината в с. Замфирово.

старата пушка

Тази година след оспорвана престрелка в края на турнира първото място завоюва Светозар Цветанов, член на ЛРС-София-запад. Той бе състезателят, демонстрирал най-успешно съчетанието от бързина и точен мерник, което му донесе желаната победа на стрелбището край ловната хижа на дружинката от с. Гаганица. Второ място зае Тони Иванов от дружинката към село Бързия, а на трета позиция се класира Николай Михайлов от дружинката в Бистрилица. Цветелина Шейнова, Емил Христов, Румен Георгиев, Александър Аврамов и Георги Георгиев влязоха в битка за четвърто, пето и шесто място, като Емил Христов финишира четвърти, Александър Аврамов – пети, а Цветелина Шейнова шеста.

старата пушка

Всички участници се надпреварваха в тазгодишния обновен регламент на турнира – 3 поредни изстрела по силует на бягащ див заек и стрелба по видоизменен „Скийт“ от няколко различни позиции на стрелбището. И в двете дисциплини състезателите имаха право на дублета.

При връчването на наградите за всички участници в турнира бяха отредени специални изненади – грамоти за добро представяне с антично оръжие, награди за най-стара и вярна пушка, за логистична помощ и цялостна подкрепа към турнира, за най-добър колекционер, за пушка „Бюхаг“ (произведена в ГДР). Грамота за безплатен годишен абонамент за сп. „Лов и риболов“ бе връчена на дружинката домакин от с. Гаганица и нейния председател Любомир Георгиев.

старата пушка

Борислав БЕЛДЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

старата пушка
старата пушка
старата пушка

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ