140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Риболовен турнир за деца проведе ЛРС-Габрово

турнир деца габрово

В Габрово седемнадесет млади риболовци, момчета и момичета ненавършили още 14 години, се състезаваха по улов на риба. Риболовният турнир бе част от програмата на ЛРС „Чардафон“ за откриване на новия ловен сезон.

Във все още хладната утрин, по десния бряг на прекрасно поддържания яз. „Яна“, децата пристигнаха придружавани от своите наставници в риболова.

турнир деца габрово

„Да се види, че в сдружението има и риболовци, а не само ловци. В Управителния съвет решихме да направим нещо специално за децата на нашите членове – да ги изведем от дома и ги доведем сред тишината и спокойствието покрай водоема. Не е важно кой колко риба ще улови. Искаме да се забавляват, да ги научим да уважават природата и рибата, а в бъдеще и дивеча“ – каза Пламен Петков – Чапека, член на ЛРД-Кметовци, който беше натоварен да организира състезанието. Той представи богатия награден фонд – въдици, чипове, столче, риболовни пособия, грамотите и медалите, осигурени от сдружението.  

Главният съдия Камен Колев инструктира децата. Рано сутринта организаторите бяха захранили рибата, но имаше опасения, че от глъчката може да се е отдръпнала. Оказа се, че повечето деца са били в риболовната школа на таткото или на дядото и вече бяха захранили мястото с царевица и с жито. Сдружението имаше готовност да предостави всичко необходимо, ако нещо в оборудването на детския риболов липсваше. 

Час по-късно слуката удари на 13-годишният Николай Росенов – около килограмов шаран. Николай се учи от татко си Росен, който седеше на брега зад него и от своя по-голям брат Кристиян – и двамата запалени и много успешни ловци. На същия този язовир Николай има рекорден улов на 2,5 кг шаран.

турнир деца габрово

Тук бе и Ботьо Ботев от фирма „Боби Фишер“, която бе предоставила язовира и бе осигурила за награди по един сак със захранка, мотовилка с корда, кукички, плувки.

турнир деца габрово

След двучасова надпревара с медал и грамота на първите три места застанаха Николай Росенов – първо място за най-голяма риба -1,050 шаран, на второ – Станислав Сапунов, на трето – Раян Денев, като наградата „карък на турнира“ взе 5-годишната Кая Дянкова. В играта „Познай теглото на шарана“- 1,345 кг, най-близо бе Никола Николов, който даде 1,200 кг и спечели награда.

турнир деца габрово

Призовете на победителите бяха връчени от председателя на ЛРС-Габрово Тодор Дянков.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ