140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Със собствени средства ловците от ЛРД-Пищигово разселиха 120 яребици

разселване пищигово

120 яребици разсели дружината в с. Пищигово, която е част от ЛРС-Пазарджик, в подходящи местообитания край р. Луда Яна. Птиците са закупени със собствени средства и са доставени от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ в Сливен.

разселване пищигово

„Веднага след провеждането на турнира „Св. Хуберт“ за купата „Йосиф Хиник Майер“, които е традиционен за нашето сдружение, възникна идеята да съберем средства и да закупим яребици за разселване – разказва Петър Ветренски, които е член на ЛРД-Пищигово. – Пролетта забелязахме, че много от яребиците, които са по двойки. не гнездят и не снасят яйца. Нашият ловностопански район е известен с добрите запаси от този вид дивеч и провеждането на успешни и вълнуващи излети. Затова решихме да вземем мерки и освен разселените птици по програмата на сдружението, събрахме собствени средства и закупихме още 120 птици. Последният ловен сезон бе много успешен, но реагираме предварително на ситуацията, защото забелязваме, че големите ята от яребици се срещат по-рядко.“

разселване пищигово

Ловците от ЛРД-Пищигово ежегодно разселват яребици и за тях и традиция да закупуват допълнителни количества със собствени средства. Това се отнася също така за фазаните и дивите зайци, затова и могат да се похвалят, че популациите на дребния местен дивеч са добри и гарантират атрактивни ловни излети. Друга причина за това е сериозното отношение на ловците към регулирането на хищниците. Масово се включват в излетите за групов лов на хищници, имат и своите истински майстори в индивидуалния лов. Последният отчет показва, че на територията на дружината са отсреляни повече от 120 чакала.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ