140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Троянската дружина в с. Голяма Желязна се ориентира към разселване на пернат дивеч

разселване голяма желязна

Ловците от дружината на с. Голяма Желязна, която част от състава на ЛРС-Троян, разселиха 40 полудиви патици във водоемите на своя ловностопански район. Местообитанията са много подходящи за този вид дивеч, осигурена е и хранителна база, чрез която да подпомогнат адаптирането на птиците към дивата природа. Ловците наблюдават прелетите на патиците поне веднъж седмично и са готови да реагират, ако има някакъв проблем с тяхното адаптиране.

разселване голяма желязна

„Председател съм дружината от март тази година – сподели за сайта SLRB.BG Тодор Краев. – За първи път разселваме полудиви патици, но сме заявили пред ръководството на сдружението, че  имаме желание да разселваме и яребици, и фазани, тъй като разполагаме с подходящи местообитания за такъв дивеч. Целта ние да превърнем разселването на пернат дивеч в ежегодна инициатива според възможностите на нашия бюджет и този на ЛРС-Троян.“

Дружината от с. Голяма Желязна се състои от 51 члена, като очакват да се присъединят още двама ловци. Ловуват основно на дива свиня, полудиви патици и хищници. От три години могат да се похвалят и с успешни излети на пъдпъдъци, тъй като земеделските производители са засели подходящи за тези пернати култури.

разселване голяма желязна

Тревожно намаляващата популация от дива свиня мотивира ловците от дружината да инвестират средства в разселването на местен дребен дивеч, тъй като съвсем не е сигурно, че през следващия ловен сезон ще могат да ловуват на диви свине.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ