140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС „Чардафон”-Габрово ловен сезон` 2021 откриха с вечерен ловен събор

събор чардафон

Габровските ловци тази година откриха ловния се­зон вечерта на 7 август 2021 г., когато денят се отърва от жаркото слънце, а звездите започнаха да спускат свет­лина. И ако севлиевци не си бяха преместили празника чак в м. „Лъгът“, а по-набли­зо до ловна база „Гергини“, габровци можеха да спестят и от музиката и тогава щеше да се получи като в анекдота, че „габровци играели хоро по терлици, за да се чува се­влиевската музика“.

В нашия случай се чу много ясно поз­дравлението на председате­ля на Управителния съвет на ЛРС „Чардафон“ – Габрово Тодор Дянков: „Нека както тръгваме на лов, така и да се връщаме – живи и здра­ви, с добро настроение и без лоши чувства и мисли един към друг. Наслука!“

събор чардафон

После той награди победителите в състезанието по ловна стрелба в дисциплината „Скийт“, което се проведе су­тринта и с чиято организация УС бе натоварил Красимир Драганов. За участие се бяха явили кандидати от дружин­ките Етъра, Козирог, Борово, Гачевци, Враниловци, Попов­ци, Донино – обясни Надеж­да Владимирова, която воде­ше точките на състезателите в тази надпревара. На първо място се класира Красимир Драганов от ЛРД-Поповци, на второ – Йосиф Митев от ЛРД-Враниловци, на трето – Ангел Колев от ЛРД-Гаче­вци. В отборното класиране първенецът е ЛРД-Поповци, втора ЛРД-Гачевци и трета – ЛРД-Враниловци.

събор чардафон

Иначе традиционният вечерен празник на ЛРС-Габрово премина горещо и като в Олимпийските игри, където жените донесоха медали, и тук само дами танцуваха и едва тук-там някой кавалер стигна до дансинга. Някъде към края на „лудите“ танци бе разиграна томбола, от която мнозина спечелиха интересни, нужни и модерни аксесоари и облекла. Упра­вителният съвет и ловното сдружение „Чардафон“ бяха помислили ловците и техните гости да прекарат комфортно празника, който обаче започна още сутрин­та. В осем часа, когато на стрелбището в ловна база „Гергини“ започна състеза­нието по ловна стрелба, на язовир „Яна“ край с. Войново стартира съревнованието за деца до 14 години по улов на риба, с отговорник Пламен Петков – Чапека.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ