НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

За 130-годишнината – Дружествено състезание по ловна стрелба на ЛРС-Плевен

състезание плевен

След проведеното на 6 август тази година тържествено общо събрание празнуването на сто и тридесет годишния юбилей на Ловно-рибарското сдружение в град Плевен продължи и на следващия ден под формата на дружествено състезание по ловна стрелба на стрелбищния комплекс в местността „Витска елия“. Спортната надпревара бе открита от председателя на УС на ЛРС-Плевен Валентин Георгиев. Той поздрави участниците и след като проведе необходимия инструктаж за безопасно боравене с оръжието, им пожела успех.

Състезанието се проведе по четири дисциплини: „Скийт“, „Трап“, стрелба с ловна карабина на 100 метра за точност и време и стрелба по силует на заек за ветерани. За участие се бяха записали отбори от почти всички дружини. Най-много желаещи се явиха в дисциплините „Скийт“ и „Трап“.

състезание плевен

Първо място отборно на „Скийт“ завоюваха състезателите от ЛРД-Бохот, второ – тези от ЛРД-Опанец, а трето – от ЛРД-Горталово.

Индивидуалните отличия за първо място бяха връчени на Йордан Върбанов от ЛРД-Пордим, за второ – на Пламен Митев от ЛРД-Бохот, за трето – на Ивайло Иванов също от ЛРД-Бохот.

състезание плевен

В дисциплината „Трап“ първо място завоюва отборът на ЛРД-Бацова махала, второ място – състезателите от ЛРД-Ласкар и трето – тези от ЛРД-Николаево.

състезание плевен

Индивидуално на първо място се класира Владко Беговски от ЛРД-Мечка, на второ – Митко Николов от ЛРД-Ласкар и на трето – Маргарит Борисов от ЛРД-Бацова махала.

състезание плевен

При прецизната стрелба с ловна карабина на 100 метра най-добре се представиха Денис Иванов – от ЛРД-Бохот на първо място, Петрослав Тодоров от ЛРД-Горталово и Павел Василев от ЛРД-Плевен -1.

състезание плевен

Ветераните стреляха по силует на бягащ заек. На първо място се класира Любомир Иванов от ЛРД-Плевен-2, на второ – Иван Тошков от ЛРД-Горталово и на трето – Ангел Тошев от ЛРД-Къртожабене.

състезание плевен

Освен купите и медалите на отборите бяха дадени токачки за разсеване, а на индивидуалните победители по една американска пуйка.

състезание плевен

Валери Ангелов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ