НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

100-годишнината на своята организация отпразнуваха ловците от ЛРС-Годеч

100-годишнина годеч

Празник по повод 100-годишнината на ловно-рибарското сдружение в Годеч отпразнуваха ловците и риболовците от балканското градче в подножието на Петрохан. На 11 септември да почетат вековния юбилей се събраха повече от 100 ловци и риболовци. Преди да се обърне към колегите си и гостите на тържественото честване, председателят Андрей Иванов даде път на отец Кирил да освети знамената на сдружението и дружините.

След литургията светият отец се обърна към празнуващите, като ги поздрави с вековния юбилей и пожела да се множат хубавите моменти, които ловците изживяват по време на ловните излети. Той припомни: „Колкото отивате, същата бройка хора да се връщате от лова. Да имате слука, като отстрелвате хищниците, че много чакали са се навъдили.” – пожела отец Кирил, преди да запее „На многая лета” заедно с празнуващите.

Сдружението на ловците и риболовците в Годеч е създадено през 1921 г. от 25 ентусиазилани ловци, а за пръв председател е избран учителят Антов. Към 1933 г. членовете наброяват 198, а година по-рано в Годеч е създадена и рибарска дружина, припомни на колегите си председателят Андрей Иванов. Той ги призова, като наследници на вековната традиция  все повече да пазят природата и дивеча.

„Нека направим така, че да оставим на бъдещите поколения онова, което са ни завещали нашите предци”, каза Иванов и благодари на ловците, като  пожела на тях и техните семейства здраве, щастие и успехи. „Бъдете живи и здрави и наслука!”.

100-годишнина годеч

От името на председателя на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев поздравителен адрес за юбилея поднесе гл. секретар на Националната федерация по риболовни спортове Валентин Симов, както и плакет по повод 100-годишнината.

Председателят на ЛРС-Годеч връчи грамоти за принос към съхраняване на традициите на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” на всичките 5 ловно-рибарски  дружинки в рамките на сдружението, както и на рибарска дружина „Балканка”.  

100-годишнина годеч

По повод празника прочетени бяха и поздравителни адреси от кмета на община Годеч Радослав Асенов, изп. директор на ИАГ Александър Дунчев, директора на РДГ–София Стоян Тошев и зам.-председателя на ЛРС-София–запад Светослав Георгиев. От Софийското сдружение подариха и елегантна статуетка на ловец, а колегите от ЛРС–Своге картина, изобразяваща дивеч.

100-годишнина годеч

По време на празника се състоя и награждаването на победителите в турнира по ловна стрелба. Своите купи в индивидуалната надпревара получиха първенецът Методи Кирилов,  Николай Иванов и Васил Митов. На първо място в отборното класиране е ЛРД-Шума, следвана от  ЛРД Годеч I и ЛРД Годеч II.

100-годишнина годеч

Вкусният курбан сготви пенсионираният граничен полицай Игор, който е ловец от далечната 1992 година.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ