140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС–Велико Търново – Ловците преизбраха Димитър Йорданов за председател

презибраха димитър йорданов

Четвърти мандат Димитър Йорданов ще ръководи сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново. Той беше избран на изборното събрание, което се проведе отделно от отчетното, тъй като четиригодишният мандат на ръководството на ловната организация изтича през септември.
След регистрацията на пълномощниците на дружините те посрещнаха знамето на сдружението и почетоха паметта на починалите си колеги през отминалия ловен сезон. Събранието премина гладко, без конфликти и скандали, при много добра дисциплина и ред.

Прието бе предложението членовете на Управителния съвет да бъдат намалени от 37 на 35 души. За председателския пост не бяха издигнати други кандидатури и с явно гласуване единодушно за председател на сдружението беше преизбран Димитър Йорданов.

презибраха димитър йорданов

Както е отдавнашното решение на Общото събрание, в УС задължително влязоха председателите на 31 ловни дружини, четири от които по време на отчетно-изборната кампания през пролетта смениха своите ръководители – във Войнежа, Велчево, Присово и Церова кория – Къпиново. Освен това в УС влязоха и Пламен Филев, председател на спортния клуб по ловна стрелба към сдружението, национален състезател и треньор, Владислав Бояджиев, представител на великотърновската екоинспекция, и Йордан Попов от служба КОС към областната дирекция на МВР във Велико Търново.

презибраха димитър йорданов


След закриването на събранието, пълномощниците на търновските ловни дружини се разделиха с пожелание по-скоро да се справят с разпространението на АЧС, дивите свине да се върнат в ловните полета, за да има слука през новия ловен сезон, а не да се хвалят само с минали ловни успехи.

След събранието Димитър Йорданов сподели, че задачите на новото /фактически старо/ ръководство на сдружението ще бъдат закупуването и узаконяването на имоти, включително дивечови ниви, да се подобрява наличната материална база, на ловното стрелбище да се оформи окончателно полосата за бягащ заек. Не по-маловажно е да се работи за защита правата на ловците, Националната организация да стане по-дейна. 

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ