140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Никола Козлево – След пернатия дивеч разселиха и диви зайци

зайци никола козлево

Най-новото ЛРС “Глиган 2001″ в село Никола Козлево, което стана член на националната ловно рибарска организация, започна постепенно да изпълнява своя програма по задивечаване на ловищата си. То разполага с пет дружинки, които са в добруджанския район на Североизтока, като първо бяха разселени 140 яребици, доставени от производственото стопанство на фирма „Сокол – БЛРС” „Сините камъни” в град Сливен, от които 40 броя са по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.

„Птиците бяха 90-дневни, много жизнени, което се хареса на ловците – казва Иван Бозаджиев, ловният специалист на сдружението. – Разселени бяха в ловищата на петте дружинки.“

След това сдружението получи и 140 фазана, доставени от производственото стопанство в град Русе на тримесечна възраст, като предварително най-подходящите местообитанията, бяха прочистени от чакалите и лисиците, за да се даде спокойствие на дивеча.

По предложение на УС на ЛРС-Никола Козлево в края на септември бяха закупени 20 диви зайци от производственото стопанство в Луковит, които вече намериха своите нови местообитания в ловностопанските райони на дружинките. Разселване на такъв дивеч се извършва за първи път в това сдружение, за което бяха заделени 2800 лева. Целта е да се даде възможност за опресняване на кръвта на този вид, който се среща в районите, допълват ловците.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ