ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС– Варна- Втората партида диви зайци стигна до ловните полета

варна зайци

В рамките на десетина дни стана второ разселване на диви зайци на територията на ЛРС-Варна, съобщи председателят Колю Панайотов. Произведени във фермата “Батова”, където им е развъдната дейност, бяха предадени на част от ловните дружинки  21 животни на различна възраст. Предварително бяха прочистени ловищата от хищници, осигурена беше храна за зайците в дружинките на селата Близнаци, Приселци, Галата, Здравец, Константиново, Белослов и Аврен.

варна зайци

През 2019 година бяха разселени 76 диви заека, като общо в трите партиди  досега бяха разселени 130 броя, които добре се приспособяват в най -добрите местообитания, като във репродуктината база продължава дейността на собственото производство, което  е гаранция, че и за следващите години ще се дадат възможности за увеличаване популацията на този вид дивеч във варненското сдружение.

„В ЛРС-Варна сме приели програма за увеличаване на броя на дивия заек в нашите ловни полета в следващите години”, коментира Колю Панайотов.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ