140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС– Златарица – Другарство по ловджийски

златарица другарство


Когато преди две години Юсеин Кавръков пострада по време на ловен излет, всички от дружината в Горско ново село, която е част от ЛРС-Златарица, бяха потресени и притеснени. Дълго време ловецът е по болниците, пострадалият му десен крак претърпява множество операции, но лекарите не успяват да го спасят заради появилата се гангрена.

златарица другарство

Така се стига до ампутацията му в софийската болница „Токуда”. А после Юсеин постъпва в центъра за протезиране „Алегро” в София. След неговото изписване възстановяването му ще продължи, трябва и да свикне с протезата.
Всичко това е страдание за цялото семейство на младия мъж – за съпругата Димитрина и двете му дъщерички. Проблемът не е само, че Юсеин остава с един крак и така ще му е трудно да се грижи за овцефермата, в която изкарва прехраната на семейството си. Идва и друга беда – на 21 септември тази година пожар изпепелява къщата им. Налага се семейството да намери убежище в дома на дядото. Съпругата на Юсеин напуска работата си в селското кметство, за да се грижи за овцете. Сега тя е основен работник във фермата, агни овцете, дои ги. Помагат й свекърът и братът на съпруга й.

златарица другарство


За лечението на младия човек са необходими  доста пари, а с приходите от овцефермата не е лесно да се заделят и средства за това. Както обикновено в такива случаи се отзовават приятелите. А те са цялата ловна дружина в селото. Отзовават се и ловци от дружината в с. Калайджи, от цялото ЛРС-Златарица, други хора. Явно ловците ще помогнат и за решаването на другия проблем – възстановяването на изгорялата къща на семейството.
Към всички, които оказаха финансова помощ на Юсеин Кавръков, се присъединява и НЛРС-СЛРБ. Съюзът подпомага пострадалия ловец с 2 хил. лв.

Милка Денева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ