ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Председателят на ЛРС-Дупница д-р Крум Бонев бе удостоен с почетен знак на града

награда крум бонев

Председателят на ЛРС-Дупница д-р Крум Бонев бе удостоен с почетен знак на града за изключителни заслуги в битката Covid–19 в община Дупница. Медикът, който е и дългогодишен ловец, получи отличието си на тържествено заседание на Общинския съвет на Празника на Дупница и свети Иван Рилски -Чудотворец – 19 октомври, който е и празник на лекарите. Д-р Бонев и останалите четирима негови наградени колеги получиха отличията си от кмета на общината Методи Чимев след единодушна подкрепа на докладната записка от всичките 25 общински съветници, присъстващи на сесията.

 „Наред със своите колеги и медицински екипи застанаха като щит от самото начало до днес в тази изключително тежка битка. Те продължават да дават на нашия град своята експертиза, всеотдайност, загриженост, компетентност и професионализъм, благодарение на които биват спасявани много човешки животи”, мотивира предложението си за отличаване на петимата медици кметът.

Д-р Крум Богданов Бонев е роден на 12 август 1958 година. Завършва медицина в Медицинския университет в София. От 1984 год. до 1996 г. е лекар ординатор – Вътрешно отделение. От 1996 до 2013 г. е завеждащ в Интензивен сектор. От 2013 до 2018 г. е заместник управител на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ (общинската болница), а от 2018 г. до днес е медицински директор на същото лечебно заведение в Дупница. От 1999 г. до днес е управител на МЦ „Асклепий“ ООД в града. През 2002 г. завършва социална медицина и здравен мениджмънт. От 1991 г. е председател на УС на Ловно–рибарско дружество – гр. Дупница. Ловува в едната от двете дружинки на дупнишкото село Крайници, откъдето е родът му.

Сегашното отличие е поредно за доктора. Миналата година той бе отличен за лекар на годината за Кюстендилска област.

Юлияна КОЛЧАКОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ