140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Прострелян е ловец по време на лов за дива свиня в ЛРД-Симитли

прострелян ловец симитли

На 23 октомври по време на групов лов за дива свиня е прострелян ловец от ЛРД-Симитли, която е част от състава на ЛРС-Благоевград. Пострадалият е ранен в дясната част на коремната област със сачми, в тежко състояние е, първоначално е приет в МБАЛ Благоевград, но след това е транспортиран за операция във Военномедицинска академия в София.

По информация на председателя на дружината в Симитли Йордан Филипов ловният излет започва рано сутринта след проведен задължителен инструктаж за безопасност по време на лов, но по време на гонката в м. „Кумола” простреляният ловец напуска своята пусия и навлиза в периметъра на свои колега. Стрелецът твърди, че на пусията му е излязла лисица, поради което той презарежда пушката си, като сменя бренекето с патрон със сачми. Изстрелът преминава през храстите, зад които сачмите поразяват колегата му.

Специално за сайта SLRB.BG председателят на ЛРС-Благоевград Иван Василев заяви:

„За мен е недопустимо ловец да напусне пусията си, на която е разставен от ръководителя на лова, и по този начин да застраши както своя, така и живота на колегите си. Преди началото на сезона нашето сдружение организира три инструктажа за ръководителите на ловните излети от всичките ни дружини с участието на горски служители, ветеринарните лекари и служба КОС. Многократно сме наблягали на мерките за безопасност, но явно някои хора не проумяват колко важна е дисциплината по време на ловните излети.

Надявам се колегата да извади късмет и да оздравее, но мерките, които ще предприеме ръководството на ЛРС-Благоевград по този случай, ще бъдат сериозни.”

НЛРС-СЛРБ призовава всички ловци да спазват правилата за безопасност по време на лов и при дейности с ловно оръжие и боеприпаси!

Можете да откриете правилата – тук

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ