ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Варна разселиха диви зайци собствено производство

варна диви зайци

На 14 октомври ЛРС „Варненски сокол” в черноморската ни столица разсели в природата 32 диви заека. Те бяха разселени в  ловните райони на 4 дружинки, където местообитанията са най-подходящи за този вид дивеч.

Това са ловните дружинки в град Суворово и селата Николаевка, Левски и Изгрев. Тези диви зайци са собствено производство от развъдната база „Батова”.

„Там сме създали добри условия и под строг ветеринарен контрол отглеждаме шест майки за раждане на приплодите. Използваме специални клетки, които са също собствено производство – отделни за раждане, разходки и за малките новородени зайчета”, казва председателят на сдружението Колю Панайотов.

варна диви зайци

При разселването дивите зайци беше използван един от най-подходящите есенни дни и по този начин те намериха добрите условия за адаптация в природата. Местообитанията са проучени добре предварително, прочистени са от хищници, за да се даде спокойствие на приплодите.

„В скоро време ще има и второ разселване в природата на нова партида от диви зайци в други подходящи за целта местообитания на дружинките. Ще се продължи и с разселването на муфлони и  приплоди на елени лопатари, както и фазани и яребици, също собствено производство от базите на сдружението”, заключава Колю Панайотов.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ