140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Варна разселиха диви зайци собствено производство

варна диви зайци

На 14 октомври ЛРС „Варненски сокол” в черноморската ни столица разсели в природата 32 диви заека. Те бяха разселени в  ловните райони на 4 дружинки, където местообитанията са най-подходящи за този вид дивеч.

Това са ловните дружинки в град Суворово и селата Николаевка, Левски и Изгрев. Тези диви зайци са собствено производство от развъдната база „Батова”.

„Там сме създали добри условия и под строг ветеринарен контрол отглеждаме шест майки за раждане на приплодите. Използваме специални клетки, които са също собствено производство – отделни за раждане, разходки и за малките новородени зайчета”, казва председателят на сдружението Колю Панайотов.

варна диви зайци

При разселването дивите зайци беше използван един от най-подходящите есенни дни и по този начин те намериха добрите условия за адаптация в природата. Местообитанията са проучени добре предварително, прочистени са от хищници, за да се даде спокойствие на приплодите.

„В скоро време ще има и второ разселване в природата на нова партида от диви зайци в други подходящи за целта местообитания на дружинките. Ще се продължи и с разселването на муфлони и  приплоди на елени лопатари, както и фазани и яребици, също собствено производство от базите на сдружението”, заключава Колю Панайотов.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ