140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Велинградските ловци помагат на колега, останал без дом след пожар

ловец пожар

Ловците и риболовците от ЛРС-Велинград помагат на свой другар, на който пожар изпепели дома му. Веднага след инцидента председа­телят на сдружението Венко Бозев свиква заседание на УС. Взето е решение всяка от 12-те ловно-рибарски дружинки да подпомогне на останалия без дом ловец и фамилията му, като дари по 100 лв. 12 хиляди лева, които даряват ловците, ще стигнат за първоначалното закупуване на материали – цимент, желязо, вар, тухли, керемиди…,  за да започне градежът на нов дом.

„Сърдечно благодаря за по­мощта”, развълнуван от нови­ната за дарението, коментира потърпевшият Милко Терзиев. Той разказва как огънят лум­нал в нощта на 3 срещу 4 ок­томври в плевника в с. Горна Биркова, който се намира в съ­седен на неговата къща имот.

Милко Терзиев (със светлоотразителната жилетка) на лов с приятеля си Якубов

„Както си спяхме, ни събуди странен шум. Жена ми Джеми­ле скочи и излезе навън, но много бързо се върна, упла­шена до смърт. Успя да каже само: „Горим!”, грабнахме внучето и побегнахме навън. Нищо не успяхме да спасим от това, което имахме. Цялата къща изгоря до основи”, раз­казва Терзиев за трагедията, сполетяла семейството му. Повече от 20 години той е ло­вец, като 5-6 от тях е бил пред­седател на дружинката в близ­кото с. Кръстава. В района го знаят като горски човек, защо­то голяма част от трудовия му стаж минава като техник-лесо­въд в държавно горско стопанство Алабак и Чехльово.

ЛРС– Златарица – Другарство по ловджийски

Макар и без особена слука, само с една отстреляна лиси­ца, ловците от дружинката на Милко Терзиев открили, както се полага, новия ловен сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч. Но после го застигнала бедата и се наложило да се местят в зетьовата къща. Започнали и да разчистват двора от изго­рялото, за да могат наново да строят дом.

„С помощ от приятели, род­нини и другари ловци разчис­тихме останките от този пожар. Останаха железата – печка, пералня, бойлер. Идват друга­рите за по 2-3 часа и помагат кой колкото време и сили има. Веднага щом времето позво­ли, ще започнем да строим”, обнадежден и благодарен за помощта е Милко Терзиев.

В с. Горна Биркова вече е паднал първият сняг – 10 см е натрупаната снежна покривка. Тези дни вали проливен дъжд, но щом спре, сговорната дру­жина планира да започне гра­дежа на новата къща за семей­ството на своя другар.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ