ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от дружината в с. Тодор Икономово градят със собствени средства

дружина тодор икономово

Ловците от дружинката в село Тодор Икономово, която е част от ЛРС “Станата” в град Нови пазар, постоянно излизат с идеи, които се реализират успешно напрактика.

През пролетта на миналата година в началото на гората край съседното село Дойранци те си изградиха ловен заслон, което бе финансиран със собствени средства и бе положен доброволен труд. Всеки ловец даде определена сума пари, а и някои от тях донесоха и дървен материал, за да се сдобият със заслона , който да ги предпазва от силните ветрове, а в студените и дъждовни дни да има къде да се постоплят.

Заслонът е една стая от 25 кв. м, а навън има пейки и маси за топлите дни, като се разчита на сянката на вековния дъб.

Наскоро по решение на общото събранието на дружината ловците събраха по 50 лв, като са осигурени общо 1500 лв. собствени средства, а от ЛРС ” Станата” в град Нови пазар бяха отпуснати още хиляда лв. “С тези финанси в най-близко време ще извършим ремонт на покрива и освежаване на ловната ни хижа, която е в началото на гората край с. Тодор Икономово – категоричен е дългогодишният председател на дружинката Пейчо Пейчев. – Ще направим подобрение и във вътрешните помещения, за да се придаде нов вид на собствената ни база.  Всички ловци бяха единодуини, че това трябва да се случи, като се включиха със свои средства в осъществяването на идеята. Те са убедени, че ловната им хижа ще стане по-привлекателна и ще е едно уютно място за събиране. Ремонтните работи ше извършим също на бригадно начало, като имаме трима ловци, които разполагат със собствени строителни  фирми и се надявам, че за кратко време обновяването на базата ни ще се случи”.

 Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ