НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Септември – Ловно куче оцеля след сблъсък с микробус, шофьорът дори не намалил скоростта

микробус куче

По информация на Стоян Серев, председател на ЛРС „Марица 1999” в гр. Септември, на 20 ноември, след последния лов на яребица в ЛРД-Карабунар ловно куче е било ударено жестоко от микробус. За щастие е спасено от ловеца Петър Бошев – бивш кмет на гр. Септември, председател на ЛРД-Горно Вършило към ЛРС „Марица 1999”. 

Докато той помагал на приятел да поправят гума на автомобила му край пътя Пазарджик-Ветрен, видели женският епаньол бретон Тина да излиза от полето зад тях на пътя. В този момент микробус профучал и без да намали скоростта, ударил кучето челно. То се претърколило  няколко пъти и за късмет попаднало между гумите, а не под тях. Шофьорът продължил да кара със същата скорост, без да се интересува от произшествието.

микробус куче

“Всички се молеха на кученцето да му се размине – каза за сайта SLRB.BG Петър Бошев. – Кученцето беше със звънче. Мина микробус и дори не намали, удари го много жестоко. Добре, че беше малкият дявол – бусът мина над него. Оказахме му първа помощ, нямаше счупено. Грях му на душата, шофьорът трябваше да спре, а дори не намали. Продължи, с каквато скорост караше. Чудил съм се много пъти какви са тези шофьори, които карат с несъобразена скорост, въпреки че виждат животинката  се мотае на пътя – ами намали! Както и сега – спрели сме две коли, правим гума, вижда кучето – видял го е на сто процента, и не натисна спирачка.”

Нататък Петър Бошев продължи да говори с голяма загриженост за ловните помощници и за намерението му дружинката да изпрати писмо до Агенция „Пътна инфраструктура”, за да сигнализира, че ловните кучета на неговата дружинка в с. Горно Вършило се случва да излязат и на магистрала „Тракия”, където рискът да станат жертва на натоварения трафик е реален. Въпреки ограждането с мрежа, ловните помощници попадат на скъсани водостоци и участъци, откъдето излизат право на пътя.  

Собственикът на Тина, Никола Йотов, благодари на всички за подкрепата и особено голяма е благодарността му към Петър Бошев за бързата му реакция, в резултат на което на Тина своевременно й е оказана медицинска помощ, прегледана е на рентген, като по всичко личи, че този ден й е бил късметлийски.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ