140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Тържествено бе отбелязана 110-годишнината на ЛРС-Благоевград-Симитли

тържество благоевград-симитли

На 25 ноември в зала „Пейо Яворов” в Благоевград тържествено бе отбелязана 110-годишнината на ЛРС „Сокол 1911” – Благоевград-Симитли. В присъствието на ръководствата на ловно-рибарските дружини бе извършен водосвет на ловните знамена, Националната организация бе представена от председателя Васил Василев, гл. секретар Даниел Тошков и председателя на Контролния съвет Стойчо Гергьовски.

тържество благоевград-симитли

Официални гости бяха още кметът на община Благоевград Илко Стоянов, които подари за празника на сдружението концерт на ансамбъл „Пирин”, и кметът на община Симитли Апостол Апостолов.

тържество благоевград-симитли

Председателят на ЛРС-Благоевград-Симитли Иван Василев припомни на гостите на тържеството славната история на сдружението, а Васил Василев връчи Почетния плакет на Националната организация.

тържество благоевград-симитли

Той изтъкна заслугите на благоевградското сдружение за опазването на дивеча и съхраняването на дивата природа в региона, като специално благодари на ловците от ЛРС-Благоевград-Симитли за участието им в националната кампания „Ловците в действие”, чрез която бяха подпомагани възрастни или хора в затруднено положение от малките населени места по време на пандемията от Covid-19. Този безспорен факт бе подчертан и от кмета на Симитли, които отбеляза, че на територията на общината ловците са хората, на които най-много се разчита за подкрепата и комуникацията с планинските села.

С най-високото отличие на НЛРС-СЛРБ “Заслужил деятел” бяха наградени ловците Янко Иванов, Бойко Костадинов ,Костадин Динев, Илия Цветанов, Петър Демиревски, Богомил Цонев и Огнян Богоев.

тържество благоевград-симитли
тържество благоевград-симитли

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ