140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Коледна благотворителна инициатива на пазарджишките ловци

пазарджик инициатива

Този сезон средствата от големия благотворителен коледен лов на ЛРС „Сокол 1893“ – Пазарджик по предложение на зам. председателя му Ангел Мусиевски са предназначени за възстановяване на Дома за възрастни хора, община Дългопол, Варненска област, който изгоря в края на миналата година.

В благородната инициатива се включиха над 30 ловци, а средствата събрани от тях бяха в размер на 1250 лева. Ловният излет се състоя на Бесапарските хълмове в района на с. Синитево, като за целта от сдружението бяха осигурени 70 превъзходни фазана, прецизно разселени от ръководителя на дружеството Илия Долев и специалиста по лова Костадин Бързаков. Имено благодарение на този факт участниците в мероприятието изживяха невероятни емоции, допълнили палитрата от радостните мигове по празниците за Рождество Христово.

пазарджик инициатива

Трябва да се отбележи обстоятелството, че за поредна година всички присъстващи се включиха в инициативата Българската Коледа като изпратиха SMS на номер 1117.

Разбира се, широката ловна душа не извършва благотворителност само организирано. Много представители на сдружението по своя инициатива направиха спомоществователство към колеги със здравословни проблеми, като дариха част от улова си, а и други неща. Сред тях трябва да се отбележат имената на Евгени Абаджиев, Асен Спасов /Ченча/, Андон Андонов, Николай Минчев, Илия Долев, Коцето Бързаков, Лъчезар Спасов и други.

пазарджик инициатива
Красимира Паунова с първия си отстрелян фазан в ловния си път, заедно с останалите 5 на групата

Така за пореден път пазарджишките ловци показаха, че не живеят в тясната черупка на собственото си самодоволство, но отдавна са прехвърлили границите на мащабната социална дейност.

Спас СПАСОВ

Ловците и този път подкрепиха Българската Коледа 

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ