140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Боровица подготви над 20 хранилки, не се плаши от дебел сняг

боровица хранилки

Ловците от ЛРД-Боровица към Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали не се страхуват, че може да падне дебел сняг. Спокойни са, защото са осигурили около три тона царевица и един тон пшеница за подхранване на дивеча. Освен това са приготвили достатъчно люцерново сено и листников фураж. Имат и автоматична хранилка за фазаните.

По думите на председателя Неджми Мустафов дружината разполага с над 20 хранилки за едър дивеч – два пъти повече от изискването по план.

В дружината се подхранва целогодишно – от март до март. Има определена група, която е натоварена с тази отговорна задача.

Председателят е доволен от Емин Мехмед, Апти Мехмед, Махмуд Мехмед, Назми Байрамали и Шабан Шериф, че си вършат съвестно работата. Те поддържат и калищата, и солищата. Знае, че щом животните са в техни ръце няма да гладуват.

Както е известно, наскоро дружина Боровица разсели още 19 елен лопатара. В обхвата й вече има над сто броя от този вид животни. Затова се обръща специално внимание на тяхното подхранване.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ