140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В ЛРС-Славейно се радват на изобилие от диви свине

Добра слука от 257 отстреляни диви свине от началото новия сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч отчитат от Ловно-рибарско сдружение „Глухар” – с. Славейно. Най-добри резултати показват ловците от ЛРД „Баните” с 69 отстреляни животни. В стрелбата най-резултатни са Митко Манчев и Радостин Асенов. След тях се подреждат колегите им от ЛРД – Загражден с 57 и ЛРД –  Давидково с 41 точни попадения.

славейно лов

И докато голямата слука на ловците от Баните е на сравнително малки животни, предимно приплоди, то Андрей Бозуков от ЛРД – Загражден чака оценката на своя нов трофей, защото отстреляният глиган е със завидни размери и здрави зъби. Неговият брат – Светлин Бозуков и колегата им Николай Нешев също са сред много резултатните стрелци на този сезон. От ЛРД-Петково сериозно им съперничи Красимир Парунев, и той чака оценка на свой трофей от сезон 2021 – 2022.

Славеино лов
ЛРС-Славеино, ЛД-Баните

„Ако времето позволи можем да изпреварим добрия резултат на сдружението от сезон 2019 – 2020 г. Тогава за целия ловен сезон нашите ловци отстреляха 360 диви свине”, прогнозира председателят на ЛРС Славейно Христо Ратайски. Оптимизмът му е мотивиран от незапомнено многото дивеч от този вид в ловно-стопанските райони на 7-те дружини в района на с. Славеино, Смолянско. Много от тях граничат с района на Ардино, Кърджалийско, където за първи път тази година са установени случаи на Африканска чума по свинете,

Сред отстреляните 257 диви свине в ЛРС – Славейно също има заразени животни. Три от тях са в гранични на Ардино райони и един край Търън. Добрата новина е, че в ловностопанските райони на сдружението от началото на новия сезон за групов лов на дива свиня и местен дребен дивеч не са намерени умрели животни.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ