140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Маркиран мечок се разходи из районите на дружините от ЛРС-Панагюрище

мечок панагюрище

Малко преди края на 2021г. в ЛРС-Панагюрище се разнася слухът, че в района му има мечка. Това се оказва истина, защото представители на една от природозащитните организации се свързват със специалиста по лова Иван Илиев и го информират, че пуснатият от тях мечок с нашийник и джипиес може да е при тях, тъй като в момента нямат сигнал за точното му местонахождение. Всъщност царят на гората предприема действително много голям воаяж. Миграцията му започва от Централен Балкан в посока София и малко преди столицата слиза в Средна гора. Оттам огромният мечок преминава през ловните полета на ЛРД в Поибрене, Оборище, Панагюрище -1 и Панагюрище-2, и се установява в старите лозя на ЛРД-Смилец.

Пакостлив мечок е преместен на безопасно място при акция на ЛРС-Габрово и СДП Балкани

„Беше съборил 5 кошера, изял меда в тях и това на 150 м от моята стопанска постройка в края на населеното място – споделя председателят на ЛРД-Смилец Ангел Никезов. – Освен това, рамките не само бяха счупени, ами при дъвкането се бяха отбелязали зъбите му. За присъствието на мечката някои наши ловци твърдят, че са мяркали животното в запустелия лозов масив.“

След това представителите на екологичната организация пристигат в ЛРС-Панагюрище и съвместно с ловците локализират мечока, който спи в едно дере в района на с. Смилец, тъй като е нощно активен. Всички участници в акцията се оттеглят, а ловците от сдружението са предупредени за мечока, така че да внимават по време на ловните излети.

По-късно еколозите съобщават в местната ловна организация, че пътешествието на мечока е приключило, той е  упоен и върнат в първоначалното му място за заселване в Централна Стара планина.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ