ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Болярово отстреляха вълчица и приплоди на дива свиня за край на сезона

ЛРС-Болярово

Добра слука на 5-6 годишна вълчица и приплоди на дива свиня отчитат в края на ловния сезон от „Сдружение на ловците и риболовците – Странджа” гр. Болярово.

болярово лов

Късметът да отстреля вълчицата е на Ивайло Михов от дружинката на село Странджа. Случило се в неделя, последният ловен ден от груповия лов на дива свиня, от разпоредените със заповед на министъра на земеделието, горите и храните Иван Иванов, извънредни два ловни дни.

В съботата ловци от дружинката три пъти стреляли безуспешно по вълци. На другия ден, докато реализирали гонка за дива свиня, Михов повалил вълчицата.

Слука, макар и символична, на дива свиня имат ловците от Шарково и Ситово.  И двете дружини в последните два ловни дни са се отчели с по един приплод. Майсторът от шарковската група е Атанас Витанов, а в ситовската ловна група късметът бил на страната на Борис Борисов.

болярово лов

За добрата слука на хищници в района и в дните преди Коледа припомня специалистът по лоaв на „Сдружение на ловците и риболовците – Странджа” гр. Болярово Николай Вълчев.  В Ситово за един ловен излет отстреляли два вълка. Единият е дело на опитния хищничар Вълчо Иванов. Другият вълк, с който са се снимали ловците от цялата дружина, е слука  на  Николай Тончев. В с. Голямо Крушево друг опитен стрелец  – Георги Христов – се е доказал, като повалил завиден екземпляр от вида на опасния  хищник.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ