140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Активно зимно подхранване на дивеча в ЛРД–Веселиново

веселиново подхранване

Добре премина ловният сезон в дружинката в село Веселиново, която с 18-те си отстреляни диви свине, заема второто място в ЛРС-Велики Преслав.

Очевидно е обаче, че това се дължи и на постоянните грижи за дивеча, към които ловците се отнасят много отговорно.

В ловищата в Източна Стара планина има добри условия за популацията на различните видове дивеч.

„Последния път излязохме около двайсетина човека, за да изнесем фураж за животните. Тъкмо заредихме хранилките и падна сняг, та се наложи отново да направим зареждане. Три групи по около шест-седем ловци се включват много отговорно в тази важна кампания, защото в ловищата имаме много дивеч, който се нуждае от нашето отношение.

веселиново подхранване

На осем места в ловностопанския район на ЛРД-Веселиново поставяме по чувал царевично зърно, както и люцерна и сено. Три тона царевица бяхме осигурили за този зимен период, както и сено на бали и в разсипно състояние. Много важно е да разсипваме сол, която е необходима за дивите животни.  Получаваме и подпомагане от спонсори. А и до скоро стоя и неприбрана царевица в района ни, която бе на площ от 200 дка, където животните намират част от храната си. При наблюдения в ловните ни райони забелязваме и много свине майки, вероятно са повече от трийсетина”, казва председателят на дружинката в село Веселиново Ганчо Ганев.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ