140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Благотворителен лов на фазани в ЛРД-„Алеко”

алеко лов

Пазарджишките ловци продължиха своята благотворителност и през втората половина на януари т.г. Представителите на ЛРД „Алеко“ – с. Алеко Константиново към ЛРС „Сокол 1893“ в Пазарджик, чийто председател е Георги Панчов, организираха благотворителен лов на фазан, на който да се съберат средства за довършване на ловния им дом, като строителството му е в напреднала фаза.

За излета бяха осигурени 50 превъзходни мъжки птици, като 30 от тях бяха предоставени от члена на дружината Андон Андонов, които ги спечели за завоюваното трето място отборно на Националния турнир „Св. Хуберт” за Купата на НЛРС–СЛРБ.

Той беше и един от основните двигатели за провеждането на инициативата, а в нея се включиха 37 човека от пазарджишкото дружество. Бяха събрани 1270 лв., които ловците от ЛРД – „Алеко” се надяват да спомогнат в голяма степен за довършителните дейности.

алеко лов

Самото мероприятие се оказа изключително интересно. Трябва да се отбележи и факта, че се стреляше само по мъжки птици, което още веднъж показа етиката на ловците от ЛРС–Пазарджик.

алеко лов

За следващия сезон членовете на дружината се надяват да пишат разрешителните за отстрел в ловния дом, както и да организират своите сбирки и вечеринки в него.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ