140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Гулянци – Ловците са доволни от качеството на разселваните птици

гулянци разселване

В кампанията по пролетното разселване на дребен дивеч активно се включва ловно-рибарското сдружение в Гулянци, Плевенско. На 25 февруари по обяд със специализиран транспорт бяха доставени 700 фазана на 270-дневна възраст, които бяха разпределени на територията на 4 дружинки – в Загражден, Искър, Крета и Милковица.

Част от птиците – 500 – са закупени със собствени средства на ловците от стопанството край Русе на фирма „Сокол-БЛРС” ЕООД, а останалите 200 са предоставени по Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ.

Валентин Цоцев, специалист по лова в ЛРС-Гулянци, изрази открито задоволството си от превъзходното качество на фазаните и сподели, че при доставката на птиците няма нито една загуба.

„Провеждаме тази акция по разселване с цел допълнително да опресним кръвта на все по-стабилната популация на фазани в ловищата ни”, сподели той и посочи, че ловните полета на сдружението задържат много птици от вида.

Районите около Загражден, например, представляват типичните местообитания на фазана с множество канали и гъсто обрасли с бодлива и тревна растителност участъци, в които птиците намират храна и укритие от врагове. Освен с дейността по разселване, ловците са ангажирани и с редовни излети за хищници, чиято численост успешно регулират и така създават още възможности за увеличаване на запасите от дребен дивеч в техните ловища.  

Боян ИВАНОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ