140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Кърджали – Георги Ангелов спечели за девети път регионалния турнир „Свети Хуберт”

турнир кърджали георги ангелов

Георги Ангелов от дружина Миладиново е победител в четиринадесетото Регионалното състезание „Свети Хуберт” за ловци с кучета, работещи със стойка, което се проведе на 20 февруари край село Пчеларово, община Черноочене.

Той участва с две кучета от породата епаньол бретон, с които се представи отлично. С едното е на първо място, а с другото на второ. Това е девета победа на Георги Ангелов в Регионалното състезание „Свети Хуберт”, което се организира всяка година от Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали.

турнир кърджали георги ангелов
Георги Ангелов

На трето място е миналогодишният шампион – Джейхан Сали от дружина Пчеларово с куче от породата епаньол бретон. Той също се яви с две кучета. С второто, което е от породата пойнтер, завоюва шесто място.

На четвърта позиция е Айджан Мехмед от дружина Черноочене с курцхар, а на пето Гюлен Емилов от дружина Миладиново с епаньол бретон.

В състезанието участваха общо 17 ловни помощника с техните водачи.

Съдии бяха Тончо Милев и Танко Ранделов.

Георги Ангелов и Джейхан Сали ще представят Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали в зоналния турнир „Свети Хуберт”. През 2019 година двамата печелят националния турнир „Свети Хуберт”, организиран от НЛРС–СЛРБ.

Председателят на ЛРС-Кърджали Васил Дончев връчи купи и медали на класиралите се на първо, второ и трето място и грамоти на наредилите се от първо до шесто място, както и по един чувал храна за кучетата.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ