140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В пазарджишкото поле се заселиха 392 яребици новодомци

пазарджик яребици

Миналата седмица в ЛРС „Сокол 1893“ – Пазарджик пристигнаха 392 яребици от производственото стопанство „Сините камъни“ – Сливен на фирма „Сокол БЛРС“.

Птиците са закупени със средства на сдружението и са част от програмата му за най-ефективното пролетно разселване на този вид дивеч. Пернатият дивеч бе доставен със специализиран транспорт и веднага разпределен и разселен в ловните райони на дружините.

Отличници с най-много разселени яребици и тази година са ловците от ЛРД-Пищигово с 60 птици, след тях са колегите им от ЛРД–Черногорово с 50, а в призовата тройка са и ЛРД „Тополница“ – Пазарджик с 40 броя.

При транспортиране не бе дадена нито една жертва, като това даде надежда на ловците от пазарджишкото дружество за  великолепното им чифтосване с представители на дивата популация, което не само осигурява 80 % оцеляемост на новодомците, но и създава прекрасни условия за по-висок имунитет и по-голяма носливост на яребиците.

Доброто функционално състояние на дивеча окрили любителите на ловния спорт за един превъзходен сезон през есента на този толкова предпочитан представител на птичия свят у нас.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ