140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Ловците от ЛРС- Свиленград стегнаха хранилките и подхраниха дивеча

свиленград хранилки

Макар да няма люта зима и непроходим сняг в ловностопанския район на Свиленград, ловци  стегнаха  хранилките и подпомогнаха  дивеча, като обогатиха хранителната база. В последните дни на зимата и тази година те подхраниха с жито разселения и местен пернат дивеч.

Само през миналата година на територията на Ловно-рибарско сдружение Свиленград – гр. Свиленград, след предварително адаптиране към дивата природа, са разселени 100 заека. Отделно природата е обогатена с 250 яребици, 200 фазана и 200 тракийски кеклика.

свиленград хранилки

 „Птиците  и зайците са разселени там, където местообитанията в ловищата на 17-те дружинки от сдружението  са най-подходящи да съответния вид дивеч”, поясни председателят на сдружението Петър Вангелов.

И тази година ловците от сдружението ще се погрижат да допълнят дивечовото богатство.

„От сега са заявени 200 яребици, 150 фазана, 150 тракийски кеклика  и 50 заека”, съобщи специалистът по лов на свиленградското сдружение Сия Пеева.

Очаква се решение за допълнителните количества дивеч, които се дават безплатно на база договорираните със стопанствата  птици. Този своеобразен бонус е резултат от работата на националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ, която функционира в полза на дивеча и дивата природа от 2003г.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ