140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Стабилен запас на яребица, заек и фазан в ЛРД-Карабунар

карабунар таксация

Достатъчен запас на яребица, надеждна популацията и на заек и на фазан – показа извършената таксация в ловностопанския район на ЛРД-Карабунар в неделя – 13 март 2022 – денят, в който ловците проведоха и годишното си отчетно събрание.

карабунар таксация

Те и тази година спазиха традицията, като организираха стрелби по панички. Сутринта те се събраха в м. „Могилата”, където от много години насам дружинката организира надпревара с цел проверка формата на стрелковите умения на ловците. Състезанието откри Стоян Серев – член на ЛРД-Карабунар и председател на ЛРС „Марица 1999” в гр. Септември, който изпраща безупречни изстрели.

карабунар таксация
Стоян Серев

„Направих показно как се прави” – повдигна духа на останалите Стоян Серев. Като председател на дружинката 31 години, той припомни, че стрелбите са обичайна инициатива, с която ловците от ЛРД-Карабунар откриват и закриват сезона от незапомнени времена. След даденото добро начало, този път най-добра стрелкова кондиция показват младите ловци, сред които и Иван Серев, като ловците с дълъг ловен опит също показват, че са във форма – Йордан Комсийски, Борис Бензаров, Красимир Гаджев, председателят на дружинката Страхил Серев.

карабунар таксация
Страхил Серев

На общото годишно отчетно събрание на дружинка Карабунар Страхил Серев направи отчет на резултатите в лова и дейностите по изпълнение на планираните ловностопански мероприятия. Той не пропусна да похвали активистите в дружинката. Със своята отговорност към лова и грижите за дивеча, както и сериозността, която проявяват за регулиране числеността на хищниците, младите хищничари Руди Синапов и Атанас Узунов правят особено впечатление. През сезона дотук те са отстреляли над 25 чакала и 7 лисици. Председателят на дружинката им благодари от името на цялата дружинка, като им пожела все така всеотдайно да се отдават на ангажиментите към лова и регулиране популацията на хищниците, което е безспорен фактор останалият вид дивеч в района да може да увеличи популацията си.

„По време на тазгодишната таксация видяхме най-много двойки яребици – тук ловът на яребица е традиционен, като за първи път отчетохме и повече зайци и фазани, отколкото сме засичали досега” – сподели обнадежден за бъдещия сезон Стоян Серев. В таксацията взе участие горският служител Десислав Дончев от ДГС–Пазарджик.

Общото събрание се проведе при кворум 35 от членовете на ЛРД-Карабунар. Те единодушно подкреиха предложението в неделя – 20 март 2022 г., да излязат и подновят всички солища на територията на ловностопанския район на дружината и да ги заредят със сол.

„Хранилките са в добро състояние. Ръководството на дружинката осигурява палети за подновяването на хранилките, като най-активни в тази част са ловците Йордан Комсийски, Садко Синапов, Стоян Стойнов, Страхил Серев” – отчетено бе в доклада.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ