140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Таксацията показа завръщане на дивата свиня в района на ЛРД-Огоя

таксация огоя

На 12 март на ловната база в м. «Двете реки» на ЛРД в с. Огоя към ЛРС ,,Грохотен”-Своге се събраха общо 29 ловци, членове на дружината, за да осъществят таксация на дивеча в своите ловища. За подхранването му бяха доставени 500 кг царевица, 300 кг сол, а също така и 4 бали груб фураж.

Предната нощ отново беше валяла поредната ,,порция” сняг и ловците хем се възхищаваха на бялата покривка, хем гледаха и за дивечови следи.

таксация огоя

Когато се върнаха отново в базата, председателят на ЛРД-Огоя Николай Петков обобщи резултатите от таксацията и информира за състоянието на дивечовите запаси. ,,Извършените наблюдения на колегите показват, че в нашите ловища имаме към 26 диви свине, 94 сърни, 6 диви заека, 10 чакала, 8 лисици – сподели той. – Трябва да уточня, че през изминалия сезон се забеляза сериозен отлив на дивеч в ловния ни район, особено на дивите свине. Нямахме разумно обяснение защо се получи така, но сега те пак се завърнаха на постоянните си местообитания, което ни прави особено щастливи. Забелязва се и друго – сериозната популация на хищници. Нашите ловци ще реагират адекватно – с ловни излети, които да ги редуцират. Освен това колегите, които живеят тук, изявиха желание ежедневно да излизат в ловищата и много стриктно да следят за обстановката, особено сега, когато започнат да се раждат и новите приплоди.”

ЮРИ ТОЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ