140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Традиционно състезание по ловна стрелба в ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица

състезание осиковска лакавица

И тази години ловците от съседните дружини в Осиковска и Правешка Лакавица, Осиковица и Правец закриха ловния сезон със стрелкова надпревара в дисциплините „Трап“ и „Бягащ глиган“.

Състезанието започна в м. „Параклиса“. Към него интересът на най-младите ловци е най-голям. Домакините – ЛРД Осиковска и Правешка Лакавица, бяхасъздали безупречна организация за реда при движението и сигурността на зрителите и за безопасното боравене с оръжието от участниците.

състезание лакавица

В дисциплината „Трап“ на призовите три места се подредиха – на първо място Иван Николов, на второ – Марио Димитров, трето – Иван Донков. В дисциплината „Бягащ глиган” – Светлозар Кръстев, Александър Милков и Павел Павлов.

Освен на победителите председателят на ЛРД-Осиковица Васил Симеонов връчва и една специална награда на Николай Стефанов, дългогодишен председател на ЛРД-Осиковица, който заедно с Иван Иванов – също дългогодишен председател на ЛРД-Осиковска и Правешка Лакавица, поставят началото на състезанието преди 12 години.   

състезание лакавица

„Ние по-младите продължаваме тази традиция. От две години се включи и дружинка Правец с председател Мариян Ганчев, ЛРД-Своде – винаги са били почетни гости, а тази година имаме колеги от Джурово, Ведраре, и от Северна Македония. Безкрайно съм щастлив, че сме изградили такива взаимоотношения, които полека-лека предаваме на по-младите поколения” – каза Васил Симеонов.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ