140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

1000 фазана разселиха в дружините на ЛРС–Кубрат

кубрат разселване

За поредна година СЛРД “Сокол” в град Кубрат се погрижи за поддържане на стабилна популация при фазаните, като бяха разселяни  1000 птици, осигурени от  фазановото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в Русе.

Те бяха на 270-дневна възраст, като бяха разселени в ловните райони на всичките 17 ловни дружинки на ЛРС-Кубрат.

Ръководителят на сдружението и специалист по лова Даниел Великов заложи отново на най-сполучливия  метод, а именно раселване на деветмесечни птици в отлично здравословно състояние, тъй като бяха достатъчно зрели, за да се адаптират по-бързо  и да създадат поколение.

кубрат разселване

Въпреки малката си площ дружинката от село Савин в състав д-р Денислав Белинов, Даниел Великов и Галена Даниел под зоркото  ръководство на председателя на дружинката Георги Терзиев, с дългогодишен  опит в лова  и разселването на пернат дивеч, се погрижи птиците да бъдат разселени в най – благоприятните за тях местообитания.

Добро впечатление направи бързата адаптация  и реакция към новата среда на птиците, които показаха, че могат  да оцеляват, като изключително бързо намериха своето убежище, в което да се скрият  от хищниците.

Ръководството напомни на всички ловци, че е необходимо да полагат грижи  за фазаните, като им осигуряват храна, да отстрелват хищници – чакали и лисици, които са най-големите им врагове.  Изкрючително важно е по време на  фазански лов да бъдат разумни и да си припомнят ловната етика , че женските екземпляри трябва да бъдат щадени, за да се радват на този толкова вълнуващ и емоционален вид лов дълго време.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ