ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-София-запад учреди купа „Понор” по правилата на „Св. Хуберт“

купа понор

Ловно-рибарско дружество София-запад учреди купа „Понор”, която ще се връчва на ловци и кучета, състезавали се по правилата на турнирите „Свети Хуберт“. Надпрева­рата за ловци с кучета рабо­тещи със стойка, ще е на 14 май в землището на с. Понор

„Каним всички колеги ловци елитни състезатели в подо­бен тип състезания, като ги привличаме с идеалните ус­ловия, които районът на Понор предлага за надпреварата. Теренът там е много подходящ и дава въз­можност състезанието да се проведе на много високо ниво. Хълмисто е, в подножието на Стара планина, където са тра­диционните местообитания на фазана, яребицата, заека, а малко по-нагоре има и ке­клик”, обясни зам.-председа­телят на ЛРС-София-запад Светослав Георгиев, който е и член на УС на НЛРС-СЛРБ, и отново отправи покана към желаещите да се запишат за участие.

Той припомни, че край Понор са провеждани много от полуфина­лите на националния турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ. И обеща, без да издава в детайли, из­ненадващо добри награди за спечелилите купа „Понор”.

Ловците от ЛРС-София-за­пад имат своите завоевания в подобен тип състезания. Преди по-малко от месец Да­ниел Йорданов със своя курцхар спечели 4-то място сред индивидуалните участници на състезанието в Чекерица. Светослав Георгиев също 20 години е отглеждал кучета, а и знае, че птичият лов без куче не е лов.

Затова изкушените от това удоволствие трябва да има къде да демонстрират своите умения и тези на свои­те кучета.

„Това е състезание, което дава много и хубави емоции. Знае се, че един ловец, който е почитател на лова на пернат дивеч, без куче няма как да го практикува пълноценно. Затова и много от нашите другари имат кучета, които обучават специално, за да могат да се насладят изцяло на удоволствието „птичи лов” – добави Георгиев и пожела на турнира не просто успех, а онзи успех, който да го превърне в традиция и всяка година в средата на май край Понор ловци и кучета да се състезават по правилата на „Свети Хуберт”.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ