140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Сезонът бе слаб, но таксацията дава надежда на ловците от ЛРС-Белоградчик

таксация белоградчик

При план за ползване 134 диви свине само 20 животни от този вид са отстреляли за отминалия сезон ловците от Ловно- рибарско дружество „Сокол” – гр. Белоградчик. За сравнение при план 295 за 2020 година резултатът на дива свиня в ЛРС- Белоградчик е бил 80 животни, съобщи специалистът по лов на „Ловно рибарско дружество „Сокол“-гр. Белоградчик – Теодора Станимирова.

Резултатът от последния сезон на всички ловци от 12-те дру­жинки в сдружението е равен на плана за ползване на една дружинка – тази в с. Салаш. При план 20 ловците от Салаш имат отстреляни 5 диви свине и това е най-добрият резултат за се­зона в района на Белоградчик. По петите ги следват ловците от Плешивец с 4 точни попадения 3 от които в един ловен ден.

ЛРС-Шумен – Ловците се радват на добър сезон на благороден елен

Добрата новина е, че при нито едно от отстреляните животни не е открит вирусът на заразата африканска чума по свинете. Не е открито и нито едно мъртво животно в ловностопанските райони на сдружението в Белоградчик.

Резултатите от приключилата преди седмица таксация да­ват надежда за по-добри бъдещи резултати. При дивата свиня ловците са преброили 227 екземпляра, което дава основание да се предполага, че районът се изчиства от заразата АЧС и животните се завръщат в традиционните си местообитания в планинския район на Белоградчишко”.

Не е добър и резултатът при отстрела на фазани за 2021 г. При план 535 са отстреляни едва 155 птици.

Анелия СЛАВЕЙКОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ