140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Таксацията в ЛРД-Калугерово – Яребици има, но не и диви свине

таксация калугерово

Това е заключението на ловците от ЛРД-Калугерово към ЛРС-Септември след таксацията на 26 март. В нея се включиха 34 ловци, които поеха към ловностопанския район в осем сутринта заедно с двамата горски служители на ДГС Пазарджик – Върбан Райкин и Петко Цонков.

таксация калугерово

По отношение на яребицата данните са обнадеждаващи – около 400 яребици, около 70 фазана, около 56 сърни и 3-4 кошути и един благороден елен. Дивата свиня – какъвто лов дружинката по принцип практикува, я няма – едва десетина, отчитат ловците според засечените дири. За да са близо до реалните цифри им помага видеонаблюдението в ловния район около хранилките, калищата и солищата.

таксация калугерово

През 2021 година в района на ЛРД-Калугерово са разселени 150 патици, близо сто яребици, като на 8 септември м.г. са пуснати 60 фазана и още 80 в края на февруари т.г.

таксация калугерово

Ловците поддържат постоянно заредени осемте хранилки за сърни, други 27 – за яребица, още 6 автоматични хранилки за диви свине плюс един бойлер, и около 42 солища. Грижата за постоянното им зареждане с фураж е разпределена между четирима ловци, които имат отговорността да организират ловците по райони и зареждат хранилките по график през цялата година.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ