НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Хасково – Грижи за дивеча в очакване на новия сезон

хасково грижи

Всички дружини в състава на Ловно-рибарското сдружение -Хасково са ангажирани с изграждане и  ремонт на хранилки, чакала  и други съоръжения в ловните полета.

В тази така важна дейност с готовност участват мнозинството от членовете. Благодарение на системно полаганите грижи похвално е състоянието на волиерите за доотглеждане на дивечови птици, смята председателят на управителния съвет на ЛРС-Хасково Желязко Живаков.

хасково грижи

В очакване на новия сезон ловците  отсега подготвят хранителната база за едрия и дребен дивеч за студените зимни месеци. В много добро състояние са дивечовите ниви, засети с царевица, картофи, овес, сорго и други култури  в ловнотопанските райони на дружините в Конуш, Мандра, Николово и др.

Ръководствата на дружините активно проучват пазара за комбинирани фуражи. Купуват и складират своевременно,  за да изпреварят евентуално поскъпване и така да осигурят достатъчни количества за пълноценно хранене на дивеча.

хасково грижи

Този месец хасковското сдружение очаква пристигането на 3-4 групи ловци от Гърция. Обичайно те идват в региона, за да ловуват на гургулици, гривяк, пъдпъдък.

През август предстои и поредното задивечаване с птици на възраст 90 дни, информира Станимира Гърова, специалист по лова.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ